Ne var ne yok?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kepekli Çavdar Ekmeği Nedir?

Forum Yöneticisi

İş Geliştirme Uygulamaları
Yönetici
Katılım
6 Haziran 2019
Mesajlar
1,415
Tepkime puanı
116
Puanları
63
Konum
Türkiye
Web sitesi
www.burayabakiniz.net
Tam buğday çavdar ekmeğinin faydaları zengin besin içeriğinden gelir. Lif bakımından zengin olan tam buğday çavdar ekmeği; bol enerji ve vitamin sağlayan bir ekmek türü olarak beyaz ekmeğe göre çok daha üstündür. Kalorileri çabuk yakma ve uzun süre tok tutma özelliği nedeniyle diyet dönemlerinde tadı çok beğenilmese de; mutlaka yer verilen tam buğday çavdar ekmeği de uzmanlar tarafından tüketilmesi en çok önerilen ekmek türlerinden biridir. Buğdayın geçirdiği işlemler sonucu besin değerini kaybeden undan yapılır. Buğdayın en değerli ve besin açısından en zengin kısmından yapılan tam buğday çavdar ekmeğini beyaz ekmek yerine tüketerek; formunuzu ve sağlığınızı uzun yıllar koruyabilir, gün içinde daha aktif olmak için ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi alabilirsiniz.

Kepekli Çavdar Ekmeği Nedir?


Tam buğday çavdar ekmeği, buğdayın en değerli bölgesinden elde edilen çavdar ve kepek unuyla yapılır; besin değeri yüksek, yağ yakma sürecini hızlandıran, lif ve posa oranı yüksek bir ekmek türüdür. Vitamin ve mineral açısından zengin bir ekmek türü olan tam buğday çavdar ekmeği ilk başta hoş bir tada sahip olmayabilir ancak alıştığınızda kendine has lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olur. Formda kalmak, kilo vermek, sağlık sorunlarıyla mücadele etmek ve mevcut sağlık durumunuzu korumak için rahatlıkla tüketilebilir; karbonhidratlardan uzak durmak istemeyen herkes için sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı görevi görür.

Kepekli Çavdar Ekmeği Nasıl Yapılır?

Tam buğday çavdar ekmeği, gerekli malzemeler sağlanarak evde kolayca yapılabilir. Piyasada satılan tam buğday çavdar ekmeği yerine, çavdar ve kepek unu, tuz, kuru maya, zeytinyağı, yumurta ve içeriğinde bulunması istenen çeşitli besin ve tatlandırıcı baharatlar kullanılarak evde kolayca yapılabilir.

Kepekli Çavdar Ekmeği Kaç Kaloridir?


Kepekli çavdar ekmeğinin kalorisi klasik kepekli ekmeğe göre yüksek seyretse de beyaz ekmeğe göre oldukça düşüktür. 100 gram kepekli çavdar ekmeği yaklaşık 245 kalori değerine sahiptir. Günlük kalori değerinin %9’unu tek başına karşılamaya yeterli olan 100 gram çavdar ekmeği yaklaşık olarak 3 ila 4 dilim kepekli çavdar ekmeğine karşılık gelmektedir.

Kepekli Çavdar Ekmeği Besin Değerleri Nelerdir?


Tam buğday çavdar ekmeği yüksek besin değerine sahiptir ve klasik beyaz ekmeğe göre vitamin ve mineraller açısından çok daha zengindir. 100 gram tam buğday çavdar ekmeği 45 gram karbonhidrat, 5,8 gram lif, 6 gram protein ve 1 gram yağ içerir. Tam buğday çavdar ekmeği ayrıca potasyum, kalsiyum ve demir gibi yüksek miktarda mineral içerir ve ayrıca zengin B vitaminleri içerirken, tam buğday çavdar ekmeği sıfır kolesterole sahiptir. Folik asit, niasin ve antioksidanlar açısından zengin olan tam buğday çavdar ekmeği, kilo kaybına ve diğer birçok rahatsızlığa yardımcı olacak besin içeriğine sahiptir.

Kepekli Çavdar Ekmeğinin Faydaları Nelerdir?


Kepekli çavdar ekmeğinin yararları zengin besin içeriği, metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ve formu düzenleyici özelliğinin yanı sıra insan sağlığının büyük bölümünü düzenleyen faydalar içermektedir. Kepekli çavdar ekmeği tüketenler;
  • Sindirim sağlıklarını iyileştirebilir,
  • Vücut yağlarının göbek bölgesinde yoğunlaşmasını önleyebilir,
  • Uzun süre tokluk hissi yakalayabilir,
  • Hazımsızlık probleminden kurtulabilir,
  • Kan şekerlerini düzenleyebilir,
  • Yağların yakımı işlemini hızlandırabilir,
  • Yüksek tansiyonla etkili mücadele edebilir,
  • Safra kesesi taşlarının meydana gelmesini önleyebilir,
  • Kolesterol kontrollerini düzenleyebilir,
  • Bağırsak kanseri riskini azaltabilir,
  • Kalp ve damar sağlıklarını koruyabilirler.
Diyabet hastaları için de en zararsız ekmek türü olarak bilinen kepekli çavdar ekmeğini herhangi bir hastalığa maruz kalmadan kullanarak sağlığınızı ve formunuzu uzun yıllar koruyabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Üst